TENTOONSTELLINGEN

GOED GEKLEED

23 december 2023 t/m 30 juni 2024

In de collectie van Paul Tétar van Elven valt een kleine subcategorie op: een aantal japonnen, jakjes en rokken uit de 18de en 19de eeuw. De herkomst is niet duidelijk. Paul Tétar is twee maal getrouwd geweest: zijn dit de kostuums van zijn respectievelijke echtgenotes Louise en Helena, die wellicht een aantal stukken uit de familie hebben geërfd? Heeft Paul ze aangekocht om als voorbeeld te dienen voor zijn historische schilderijen? Of heeft hij ze wellicht gekocht op de veiling van zijn goede vriend Alexander Hugo Bakker Korff, die in 1882 overleed?

Dertig jaar geleden werd de verzameling voor het laatst getoond. Nu is het hoog tijd om de kleding uit de kast te halen. De kostuums worden geëxposeerd in samenhang met sieraden, waaiers en andere textilia uit eigen collectie.

Lezing KLEURIGE KLEDING

Kostuum- en modekenner Els de Baan vertelt hoe de mode zich in de 18de en 19de eeuw ontwikkelde en laat zien dat ook hedendaagse modeontwerpers nog steeds inspiratie halen uit historische kostuums. Vrijdag 14 juni 2024 om 14.00 uur.


Plaats: Oude Delft 83, Delft. DUS NIET IN HET MUSEUM! Vanaf het museum is het 5 minuten lopen.

Entree: € 7,50 (inclusief consumptie). 

Met het oog op de beschikbare plaatsen is aanmelding (via het onderstaande formulier) noodzakelijk. U ontvangt daarna informatie over de betaling.

Aanmeldingsformulier Lezing KLEURIGE KLEDING

 
 
 
14 juni 14.00 uur - Lezing KLEURIGE KLEDING
 
 
 
 

CONCERT

Paul Tetar van Elven was amateur dwarsfluitist en zijn echtgenotes Louise en Helena speelden piano. Ze gingen samen veel naar concerten en musiceerden samen thuis. Paul speelde zowel in een orkest in Delft als in kleinere 'huissalons’: “Met zijn fluit was hij de gelukkigste man ter wereld. Op de concerten van Tandem en in gezelligen kleinen kring was hij altijd gaarne bereid zich te doen horen.” (A.L.H. Obreen, 1897).

Op het moment zijn er geen concerten gepland.