TENTOONSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN


AGENDA

  • t/m 30 juni 2024 - Tentoonstelling GOED GEKLEED.
  • 10 juni 2024 - Lezing KLEURIGE KLEDING door kostuum- en modekenner Els de Baan.

    Zij vertelt hoe de mode zich in de 18e en 19e eeuw ontwikkelde en laat zien dat ook hedendaagse modeontwerpers nog steeds inspiratie halen uit historische kostuums. Meer informatie volgt.

  • Half juni tot eind juni 2024 - Tentoonstelling MODERN KERAMIEK in verband met de keramiekmarkt in Galerie Terra te Delft. 
  • 12 juli t/m 3 november - Tentoonstelling PRIX DE PAUL
  • 30 november 2024 t/m 25 mei 2025 - tentoonstelling BINNENKIJKEN.


MODERN KERAMIEK

10 juni tot eind juni


In het kader van de DELFTSE KERAMIEK DAGEN exposeren de volgende keramisten in het museum: Funda Baysal, Roos Langendorff, Monique Polman en Sari Rikken

Hoogtepunt van de Keramiek Dagen is een tweedaagse keramiekmarkt op 29 en 30 juni op de Grote Markt, waarvoor de organisatoren Delftse, Nederlandse en internationale keramisten hebben uitgenodigd. Rond de markt worden rondom het thema keramiek tal van activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en doe-activiteiten.

Voor meer informatie: www.delftsekeramiekdagen.nl

WORDT VERWACHT

PRIX DE PAUL

12 juli t/m 3 november 2024


In 1887 maakte Paul Tétar van Elven (1823-1896) zijn testament. Hierin werd onder andere opgenomen dat er een Paul Tétar van Elvenfonds komen, dat om de vier jaar een wedstrijd voor jonge kunstschilders moest organiseren.


Op de tentoonstelling PRIX DE PAUL worden de winnende werken voor het eerst gezamenlijk getoond, in combinatie met historiestukken van Paul Tétar van Elven uit de periode 1845-1870. 


Meer informatie vindt u HIER.

WORDT VERWACHT

BINNENKIJKEN

30 november 2024 t/m 25 mei 2025


De tentoonstelling is gewijd aan de boezemvriend van Paul Tétar van Elven: Alexander Hugo Bakker Korff (1824 - 1882). Deze kunstenaar was geliefd in de negentiende eeuw, maar snel daarna vergeten en verguisd. 
De viering van het 200ste geboortejaar van Bakker Korff mag niet ongemerkt voorbij gaan. Met deze tentoonstelling wil het museum een vergeten kunstenaar in de spotlight zetten. Er zal aandacht zijn voor zijn hele oeuvre: tekeningen, kopieën, foto’s en uiteraard voor zijn beroemde
interieurtjes.